Siemens elektronische expansieventielen

ingevoerd op 18-12-2015

Siemens elektronische expansieventielen
De MVL661… en MVS661...N elektronische expansieventielen zijn toepasbaar voor expansie-, heetgas- en zuiggasregelingen voor alle gebruikelijke koelmiddelen. Door de beschermingsklasse IP65 kunnen de expansieventielen toegepast worden in de voedingsmiddelenindustrie. De elektronische expansieventielen, geschikt voor een capaciteit van 29 tot 1137 kW bij R407C met een ?P 0,5 bar, zijn robuust en onderhoudsvrij. Een noodzakelijke minimale opening voor de bypass functie bij zuiggasregelingen, kan eenvoudig in de elektronische behuizing worden ingesteld.
De expansieventielen zijn 100% sluitend waardoor geen extra open/dicht magneetklep nodig is.

 

De positioneringstijd van de expansieventielen bedraagt slechts 1 seconde en met een slagresolutie van 1:1000 kunnen ze complexe systemen regelen zoals platenwisselaars. Regeling bij zeer lage capaciteiten is mogelijk door de zeer kleine hoeveelheid koudemiddel (druppelsgewijs) dat geïnjecteerd kan worden.
In vergelijking met stappenmotoren die veelal worden toegepast, zijn de Siemens expansieventielen juist eenvoudig te integreren op de regelaars en PLC via vier gestandaardiseerde instelbare regelsignalen van DC 0/2…10V en 0/4…20 mA.
Het maximaal toelaatbare drukverschil over het ventiel is 25 bar, de maximale toelaatbare werkdruk bedraagt 63 bar.

 

De MVS661…N expansieventielen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik van ammoniak in koelinstallaties. Voor service- en onderhoudswerkzaamheden kan men het regelklepgedeelte (insert) eenvoudig uit de behuizing draaien.

 

Siemens elektronische 3-weg ventielen
De 3-weg M3FB..LX en M3KF..LX ventielen zijn uniek voor de koudetechniek en worden alleen geleverd door Siemens. Deze ventielen zijn geschikt voor heetgas- en warmteterugwinning via verdeel- of menginrichting. De positioneringstijd van de expansieventielen bedraagt slechts 1 seconde en hebben een slagresolutie van 1:200. Ze zijn eenvoudig toe te passen in het hydraulisch circuit met gebruik van minder componenten.

De modulerende M3FB…LX elektronische ventielen zijn geschikt voor capaciteitsregelingen bij in- en directe (bypass) heetgas installaties en warmteterugwinningssystemen. In vergelijking met mechanisch heetgas koelventielen leveren de Siemens elektronische ventielen een constante verdampingsdruktemperatuur en drukregeling. De ventielen zijn toepasbaar voor capaciteiten van 6,2 tot 125 kW bij R407C met een ?P 0,5 bar (warmteterugwinning).

De modulerende mengende M3FK…LX elektronische ventielen zijn geschikt voor condensorcapaciteitsregeling. De ventielen kunnen zowel in het vloeistof- of gasgedeelte worden toegepast. In vergelijking met heetgasregelingen, kunnen hogere capaciteiten geregeld worden. De koelventielen zijn toepasbaar voor capaciteiten van 21 tot 1021 kW bij R407C met een ?P 0,5 bar (warmteterugwinning.

 

Siemens elektronische oververhittingsregelaar
De Polycool RWR462.10 oververhittingsregelaar is een standalone regelaar die op basis van de verdampingstemperatuur en verdampingsdruk modulerend de elektronische expansieventielen (EEV) regelt. Hierdoor kan een tot 25% hoger rendement gehaald worden ten opzichte van thermostatische expansieventielen (TEV).
De oververhittingsregelaarset CPS40… bestaat uit: een oververhittingsregelaar RWR462.10, drukopnemer, temperatuuropnemer en een expansieventiel (type afhankelijk van de gewenste capaciteit).
De regelaar kan twee individuele oververhittingscircuits regelen en kan ingesteld worden op alle beschikbare koelmiddelen. Via een intern of extern signaal is een capaciteitsregeling op de verdamper mogelijk.

Siemens_MVL66115-04_expansion_valve_Expansionsventil_soupape_de_dtente Siemens_MVL66115-04_expansion_valve_Expansionsventil_soupape_de_dtente